Pack-Bag en een beter milieu.

door | Pack-Bag

De laatste tijd zie ik steeds meer beelden die ik helemaal niet wil zien: exotische stranden die ’s ochtends bezaaid zijn met plastic afval, gigantische, drijvende vuilnisbelten vol plastic afval en andere troep die onze oceanen tergen. Deze beelden over ons milieu blijven wel op mijn netvlies staan. Is het echt zo? Zijn we er met z’n allen zo’n verschrikkelijk zooitje van aan het maken?

Ik probeer zelf wel steeds milieubewuster te leven. Boodschappen doe ik met een shopper, rugzakje of kratje. En papier, het PMD en restafval worden hier thuis netjes gescheiden. Het kost eigenlijk weinig moeite en ik gebruik een handige Pack-Bag om het afval makkelijk van elkaar te scheiden! Als je bewust PMD afval scheidt dan sta je er van te kijken hoeveel van dat afval je dagelijks bij elkaar spaart.

Plastic afval recycleren

Maar als je dan gaat surfen om te weten te komen hoe het nu echt zit met ons gescheiden plastic afval, word ik er niet echt vrolijk van! Er zijn namelijk nogal wat storende factoren. Terwijl wij als brave en milieubewuste burger netjes ons plastic afval scheiden, zijn er bij de grote bedrijven en producenten nogal wat verbeterpuntjes te noemen aangaande het mileiu! Zo lees ik dat er ongeveer 250 verschillende soorten plastic worden gebruikt in de verpakkingsindustrie. En wat blijkt, de huidige recyclingbedrijven kunnen meestal maar 4 verschillende soorten plastic van elkaar scheiden. Dat schiet lekker op!

Intussen zijn er wel technieken ontwikkeld waarbij 25 tot 75 % van alle plastic soorten recycelbaar worden, maar toch! We moeten het probleem wel bij de ‘plastic’ wortel aanpakken.

Zo moeten we sinds 2016 betalen voor een plastic tasje en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Er worden 70% minder plastic tasjes uitgedeeld door winkels sinds het verbod. Goede maatregel! Zo moet er nu kritisch gekeken worden naar de plastic industrie.

“Onder het motto uitdagingen in kansen om te zetten, is gisteren de Plastic Strategy door de Europese Commissie gepresenteerd. De Europese Unie (EU) wil niet minder dan een “nieuwe plastic economie” creëren. Het dilemma werd door Commissaris Frans Timmermans bij de presentatie in het Europees Parlement verwoord: “We kunnen niet meer leven zonder plastic, maar datzelfde plastic kan dodelijk zijn”. Om een antwoord op dit dilemma te formuleren wil de EU de plasticindustrie drastisch reorganiseren. Aan de productiekant komen nieuwe eisen om plastic beter recyclebaar te maken. In 2030 moet al het plastic of vaker gebruikt kunnen worden of gemakkelijk te recyclen zijn. Een belasting op eenmalig plastic wordt overwogen, statiegeldsystemen worden sterk gestimuleerd. Ook wordt nu onderzocht of er een algeheel verbod kan komen op microplastics in cosmetica”
Door Plastic Soup Foundation – 17 januari 2018.

Elke afvalzak openhouden met Pack-Bag

Prima eerste stappen, maar 2030, dat is nog even! En dan gaat het nog niet eens over minder plastic, maar beter plastic.
Dan komt mijn optimistische en strijdbare ik weer naar boven en zeg ik “verbeter de wereld, begin bij jezelf”.
Afval scheiden is een kleine moeite en levert je bovendien geld op, want het overblijvende restafval wordt steeds minder, als je alles goed uit elkaar houdt! En met de handige Pack-Bag heb je het zo voor elkaar! Geen slaphangende of instortende vuilniszakken meer! Pack-Bag schuif je makkelijk in elke afvalzak. Zo ontstaat in een handomdraai een toegankelijke afvalbak die open blijft staan. Pack-Bag houdt elke afvalzak open en maakt afval scheiden nog makkelijker! Zo lever je toch elke dag een kleine, maar belangrijke bijdrage aan een beter milieu.

Pack-Bag producten direct online kopen

Onze laatste blogs:

Handige tips voor het opruimen van tuinafval

Handige tips voor het opruimen van tuinafval

De lente wilde na een ijskoud einde van de winter niet echt goed op stoom komen, maar het lijkt er op dat we na lang wachten toch eindelijk van wat lenteweer kunnen gaan genieten. Als het zonnetje maar schijnt, dan voelt het al snel behaaglijk. Nu de vorst uit de...

Lees meer
Slim afval scheiden

Slim afval scheiden

Het is best omstreden. Er is en was veel kritiek, maar in onze gemeente is het sinds vorig jaar zomer ingevoerd. Papier, PMD en GFT worden thuis opgehaald. Glaswerk en textiel brengen we naar de specifieke containers en alles wat dan nog overblijft moet naar de nieuwe...

Lees meer
Feiten over afval.

Feiten over afval.

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal produceren we in Nederland bijna 500 kilo afval per persoon, we noemen het dus niet voor niks een afvalberg. Iets meer dan de helft daarvan, 53% wordt gescheiden ingeleverd. Aan kop staan glas en papier, ongeveer 70%...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze post

Laat je vrienden ook meelezen!