Slim afval scheiden

door | Pack-Bag

Het is best omstreden. Er is en was veel kritiek, maar in onze gemeente is het sinds vorig jaar zomer ingevoerd. Papier, PMD en GFT worden thuis opgehaald. Glaswerk en textiel brengen we naar de specifieke containers en alles wat dan nog overblijft moet naar de nieuwe ondergrondse containers of naar de milieustraat. Als je heel bewust en secuur je afval scheidt, dan valt het best mee. Je moet er af en toe wel even over na denken, want wat is nu restafval?

Het is niet altijd even logisch en het verschilt nogal van gemeente tot gemeente, dus als je twijfelt, check het even bij de afvalwijzer van jouw gemeente! Zo mogen kattenbakkorrels met milieukeur wel in de GFT bak, maar hebben ze geen milieukeur, dan moeten ze in het restafval. Dat kan dus nogal wat schelen als je een kat hebt! Alles wat aluminium bevat, bijvoorbeeld een zakje van een instant soepje moet ook bij het restafval.

Restafval verzamelen met Pack-Bag

Hier wordt het restafval verzameld in een vuilniszak die wordt opengehouden met een 60 liter Pack-Bag. Dat werkt geweldig, want over het algemeen is restafval droog en gaat het niet stinken. Als de zak vol is, haal je Pack-Bag er in één beweging uit en wordt de vuilniszak naar de ondergrondse container gebracht. Het is een kwestie van de knop even omdraaien.

Zo zal je merken dat je echt veel minder restafval hebt, dan toen je alles nog zonder nadenken in de grijze container gooide. En daar ligt nog een taak voor elke gemeente, daar zouden wij als burger best nog beter gestimuleerd kunnen worden! Maak ons afvalgedrag inzichtelijk! Laat ons weten hoeveel kilo afval we wegbrengen en nog belangrijker, hoeveel minder dat is nu we omgekeerd inzamelen. Maak er een sport van! Dat zou best helpen!

Praktische informatie over afval scheiden

Bewust omgaan met afval scheiden moeten we allemaal leren. Wil je er meer over weten? Kijk dan eens op de website van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, een onafhankelijk platform met heel veel praktische informatie! Wil je weten wat precies in welke afvalzak hoort, check dan hun afvalscheidingswijzer, maar controleer ook wat jouw gemeente wel of niet accepteert.

 

Pack-Bag producten direct online kopen

Onze laatste blogs:

Handige tips voor het opruimen van tuinafval

Handige tips voor het opruimen van tuinafval

De lente wilde na een ijskoud einde van de winter niet echt goed op stoom komen, maar het lijkt er op dat we na lang wachten toch eindelijk van wat lenteweer kunnen gaan genieten. Als het zonnetje maar schijnt, dan voelt het al snel behaaglijk. Nu de vorst uit de...

Lees meer
Feiten over afval.

Feiten over afval.

Volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal produceren we in Nederland bijna 500 kilo afval per persoon, we noemen het dus niet voor niks een afvalberg. Iets meer dan de helft daarvan, 53% wordt gescheiden ingeleverd. Aan kop staan glas en papier, ongeveer 70%...

Lees meer
Pack-Bag en een beter milieu.

Pack-Bag en een beter milieu.

De laatste tijd zie ik steeds meer beelden die ik helemaal niet wil zien: exotische stranden die ’s ochtends bezaaid zijn met plastic afval, gigantische, drijvende vuilnisbelten vol plastic afval en andere troep die onze oceanen tergen. Deze beelden over ons milieu...

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This

Deel deze post

Laat je vrienden ook meelezen!